Kredittkort for leiebil

kredittkort for leiebilDersom du er i prosessen av å planlegge en bilferie med leiebil kan det lønne seg å finne frem kredittkortet. Det finnes nemlig mange kredittkort som har helt egne fordeler og avtaler for deg som vurderer å leie bil. Ved å benytte deg av disse kan du potensielt spare penger, spesielt om du skulle være uheldig å havne utenfor en ulykke med leiebilen. Derfor kan det lønne seg å undersøke om du har tilgang til slike fordeler, da dette kan være gunstig for ferien.

Slike fordeler ved bruk av kredittkort kan være:

  • Leiebilforsikring inkludert i kredittkortet
  • Depositumsfordeler
  • Bonus og rabatter hos ulike utleieselskap og drivstofftilbydere

Leiebilforsikring

Når du leier bil vil det som oftest være krav om leiebilforsikring, eller egenandelsforsikring som det også kalles. Ofte er forsikringene som tilbys av utleieselskapene dyrere enn andre alternativ på markedet. En slik forsikring dekker blant annet skade, tyveri og andre ulykker du kan måtte være uheldig å utsettes for. I noen tilfeller kan slike forsikringer velges bort. Men husk at du da er ansvarlig for å dekke alle kostnader som eventuelt måtte oppstå i forbindelse med slike ting selv.

Forsikring inkludert i kredittkort

Dersom du ikke har leiebilforsikring fra før gjennom andre tilbydere, kan det kanskje være fristende å legge til forsikring som tilleggstjeneste når du bestiller leiebilen. Men dette kan føre til at totalprisen for den aktuelle bilen blir vesentlig høyere enn hva du egentlig hadde trengt å betale. Det kan nemlig lønne seg å undersøke om ditt kredittkort har en slik forsikring inkludert i sine fordeler. Det finnes nemlig mange kredittkort som tilbyr gratis leiebilforsikring mot at leiebilen er delvis eller helt finansiert av kredittkortet. Hvilke krav som gjelder ditt kredittkort, vil variere avhengig av hvilken tilbyder du benytter deg av.

Men husk å alltid lese deg opp på hva forsikringen inkludert i ditt kredittkort dekker. Som andre forsikringer vil også egenandelsforsikringer i fordelsprogram ha ulike dekningsgrader. I tillegg vil hva forsikringen dekker og varighet på forsikringen også variere noe fra selskap til selskap. Vær derfor ekstra nøye med å sjekke dette på forhånd.

Depositumsfordeler

Å betale et depositum kan ofte være kostbart i seg selv, da utleier bruker disse pengene som sikkerhet i tilfellet bilen skades under leieforholdet. Dersom man velger å betale depositum med et vanlig bankkort vil disse pengene reserveres fra din egen bankkonto. Dette er ofte en lite gunstig løsning, og da kan det være lurt å heller benytte seg av et kredittkort. Pengene som reserveres dersom depositumet betales med kreditt er ikke dine egne, men bankens. Dette er best illustrert ved situasjoner der bilutleier krever depositum tilbakeholdt, og du ikke er skyld i grunnen. Ved bruk av kredittkort vil ikke dette påvirke privatøkonomien din ved at dine egne penger holdes tilbake.

I tillegg finnes det andre typer depositum, som for eksempel depositum for drivstoff og lignende. På lik linje som med et depositum for skade vil en viss sum reserveres fra ditt kredittkort for å dekke eventuelle tap på bruk av drivstoff dersom dette ikke er inkludert. Om du derimot leverer leiebilen med full tank etter lån, vil denne summen tilbakeføres til deg. Også her kan det være gunstig å bruke et kredittkort, da du slipper at dine egne penger blir reservert fra din konto.

Få rabatter og bonuser på leiebil og drivstoff

I tillegg vil mange kredittkort kunne tilby rabatter på leie hos de fleste større leiebilselskaper. Hva slags rabatter som er aktuelt for de ulike vil variere avhengig av din tilbyder og hvilke avtaler de har med selskapene. Ofte vil den tilbudte rabatten være på mellom 5 og 20 prosent. Dermed kan det være penger å spare ved bruk av kredittkort. Derimot kreves det ofte at leiebilen er helt eller delvis betalt av det aktuelle kortet for at rabatten skal være gyldig.

I tillegg til avslag på leiebil kan det også hende at ditt kredittkort også tilbyr avslag eller bonusordninger på drivstoff. Dette kan komme godt med dersom man skal kjøre lengre strekninger. Men også kortere distanser vil det være lønnsomt for. Utleieselskapene tar seg gjerne ekstra betalt for å fylle drivstoff på leiebil etter bruk. Ofte leveres biler med full tank. Dersom du ikke leverer bilen i samme stand vil du måtte betale ikke bare drivstoffprisen, men også et ekstra gebyr. Ved å bruke kredittkort til å etterfylle bensin før levering slipper du både gebyret og kan opptjene bonuspoeng. Avhengig av typen kredittkort du innehar selvsagt.

Ulike kredittkort vil også ha forsterkede bonuspoengordninger ved bruk av leiebil. Dersom ditt kredittkort har et bonusprogram der du samler poeng ved transaksjoner, kan det hende at finansiering av leiebil vil kunne gi deg flere poeng enn normalt. Ofte vil man også kunne bruke oppsamlede poeng til å bestille eller få rabatt på leiebil. Dermed kan det lønne seg økonomisk å undersøke hva slags rabatter og bonusprogram som er aktuelle for ditt kort.