Kredittkort med rentefri periode

kredittkort med rentefri periode

De aller fleste utstedere av kredittkort tilbyr i dag en rentefri periode. Dette vil si at det ikke påløper renter på kjøpet som er gjort før etter et bestemt antall dager. Dersom dette beløpet så betales innen forfall, påløper det ingen renter på kjøpet. På denne måten kan du ha et kort som gir deg kreditt helt uten renter. 

Fordeler med kredittkort med rentefri periode

Det er flere fordeler knyttet til å bruke et kort med rentefri periode:

 • Den rentefrie perioden låner deg penger uten ekstra kostnader over en bestemt periode
 • Alltid tilgang til penger
 • Muligheten til å delbetale

Mange kort tilbyr også fordeler som reiseforsikring med gratis avbestillingsgebyr, bonuser og rabatter.

Finn passende kort for deg

Renter og betingelser kan variere mellom bankene. Det er derfor viktig å undersøke før du velger kort.

 • Det er gratis å søke om kreditt
 • Spar penger ved å velge riktig kort
 • Søk og signer avtalen elektronisk med Bank-ID
 • Det er mulig å søke om flere kort

Det finnes mange gode nettsider som sammenligner kort med kreditt fra ulike tilbydere. Her får du en god og enkel oversikt over hvor lenge du kan bruke kortet rentefritt. Sammenlign også nominelle og effektive renter på de ulike kortene, for å finne det billigste alternativet for deg. 

Krav for å søke om kredittkort

 • Som søker må du være norsk statsborger, og bodd i Norge i minst tre år
 • Du må være over 18 år. Enkelte banker har høyere aldersgrenser
 • Inkassosaker og betalingsanmerkninger gir automatisk avslag
 • Fast inntekt. Enkelte kort kan ha krav til minsteinntekt

Begrensninger for kredittkort med rentefri periode

Rentefri periode gjelder vanligvis kun varekjøp. Når du tar ut penger med med et kredittkort, vil du derfor ofte betale renter fra dag én

Likevel finnes det enkelte korttilbydere som tillater uttak av penger i minibank uten at du betaler renter med en gang. Les derfor nøye gjennom vilkårene for ditt kort. 

Varighet

Den rentefrie perioden varierer noe mellom de ulike selskapene som tilbyr kredittkort. Det vanligste er fra 30 til 50 dager. Antall rentefrie dager avhenger av når kjøpet ble gjort. Naturligvis er også hvor lang tid det er til neste faktura kommer også relevant.

Eksempel på rentefri periode

En tilbyder av kredittkort gir en rentefri periode på 45 dager, og sender faktura i slutten av måneden. Det betyr at alle kjøp som er gjort mellom første og siste dag i denne måneden kommer på fakturaen som har forfall den 15. neste måned. Kjøp som ble gjort den første dagen i måneden, vil da ha 45 dagers rentefri periode. Alle kjøp som er gjort den siste dagen i måneden, vil dermed kun ha 16 dager rentefritt kjøp

Viktigheten av å betale innen forfall

Det er veldig viktig at du betaler fakturaen din innen forfall. Dersom du ikke gjør dette etter avtalen, vil det påløpe renter på alle transaksjonene dine fra den første dagen kortet ble brukt. Vær klar over at renter på kredittkort som oftest er høyere enn på annen kreditt og lån. Likevel kan et kredittkort være et veldig godt alternativ for deg som er en ansvarlig forbruker.