Søk om kredittkort med fordeler

kredittkort med fordelerNår du skal få kredittkort er det viktig å velge riktig kort for deg og ditt forbruk. Mange av dagens kredittkort tilbyr fordelsprogrammer. Om du velger de riktige fordelene for deg, kan det være mye penger å spare. Det kan være helt gratis å bruke kortet, om du bruker dette riktig. Her forklarer vi hvordan du kan velge det beste kredittkortet for deg. 

Hva er ditt forbruksmønster

Tilbydere av kreditt i Norge gir mange valg, så det er lurt å tenke godt gjennom hvordan du bruker penger. Ulike fordelsprogrammer varierer. Du kan få rabatter på forskjellige steder som bensinstasjoner, nettbutikker eller spisesteder. Med bonusprogrammer på for eksempel reiseselskaper eller cashback, får du derimot tilbake en prosentandel av hva du har brukt kortet på.

Fordelsprogrammer med kredittkort

  • Bonuspoeng: Tjenes opp gjennom bruk. Kan bli brukt på nettbutikker, flyreiser og liknende
  • Rabattavtaler: Dette gir det spesielle rabatter når du bruker kortet
  • Bransjerabatter: Gir rabatt på alt som er inkludert i bransjen, som nettbutikk eller bensinstasjon
  • Cashback: Har kortet ditt cashback, får du tilbakebetalt en del av pengene du har brukt når fakturaen kommer. Du betaler hele beløpet for produktet når det kjøpes
  • Reiseforsikring: Mange kort tilbyr reiseforsikring dersom deler, eller hele reisen er betalt for med kortet
  • Rentefri periode: De aller fleste kort med kreditt tilbyr en rentefri periode på mellom 45 og 60 dager. Slik kan du handle rentefritt og betale tilbake uten ekstra kostnader før fakturaens forfall.  Ulike kort har ulike betingelser. Du må derfor selv sette deg inn i de ulike vilkårene til hvert kort.

Ulike kort har ulike betingelser. Du må derfor selv sette deg inn i de ulike vilkårene til hvert kort.

Finn det beste kredittkortet for din bruk

Det er lurt å sammenligne for å finne et kredittkort som passer best for deg. Bruk filtreringsfunksjonene for å velge hvilke fordeler som passer best for din livssituasjon. Kortet ditt trenger heller ikke være begrenset til bruk i Norge. Flere kredittkorttilbydere gir cashback i bestemte butikker og bensinstasjoner over hele verden. Andre kort kan ha veldig høye gebyrer ved bruk i utlandet. Tenk derfor over hvordan du vil bruke ditt kort.

Sammenlign og søk om kredittkort på nett

Det finnes flere tjenester på nett som lar deg enkelt sammenligne ulike tilbud. For eksempel finnes det flere kredittkortlister som oppsummerer de ulike kortenes fordeler, rentefrie perioder og renter. Når du har valgt det som passer best for deg, kan du sende inn din søknad elektronisk. Du vil som oftest få svar etter noen få dager, men det kan ta inntil en uke før du får kortet i posten. 

Krav til søker

 • Søkere må være over 18 år. Enkelte banker har høyere aldersgrenser
 • Du må være norsk statsborger, eller ha bodd i Norge de siste tre årene
 • Må ha fast inntekt

Hold oversikten over ditt forbruk

Når du får et kredittkort er det viktig at du har kontroll over egen økonomi. Ikke bruk penger du ikke har råd til å betale tilbake før kortets rentefrie periode er over. Da vokser gjelden raskt og kan være vanskelig å betale tilbake. Renten på kredittkort er ofte den høyeste renten du får på et lån, og ligger i gjennomsnitt på 15–30 %. Hvis du tror at du ikke har mulighet til å betale i tide, kan du heller du vurdere en annen type lån som forbrukslån. Dette er derimot et engangsbeløp, i stedet for alltid tilgjengelig kreditt.